Even voorstellen: Debora Leysner, veel mensen kennen me als Deb of Debbie. Sinds 2009 ben ik werkzaam als fysiotherapeute in Hoorn. Ooit begonnen als bouwkundig tekenaar en werkvoorbereider in de bouw maar dat bood steeds minder uitdaging. Ik heb er onwijs mooie jaren gehad maar uiteindelijk waagde ik toch de sprong en ben de 4-jarige HBO-deeltijdopleiding Fysiotherapie aan Thim van der Laan, Hogeschool voor de Fysiotherapie in Nieuwegein gaan volgen. Tijdens de stage in het laatste jaar werd steeds duidelijker dat deze switch het beste was wat ik had kunnen doen en werk sindsdien met veel plezier en passie.


Na de afgelopen jaren in loondienst te hebben gewerkt, kreeg ik in augustus 2017 een aanbod tot overname van een praktijk in het pand van sportschool Basic-Fit in Zwaag. In eerste instantie was ik wat terughoudend, had immers al een baan. Na wat een eerste kennismakingsgesprek had moeten zijn, was de beslissing om de praktijk over te nemen al snel genomen.

Ik kan met trots zeggen dat ik sinds maart 2018 praktijkeigenaar ben. De praktijk is onderdeel van de franchiseketen Mea Fysio B.V..

Omdat ik van mening ben dat de mens hoort te bewegen, probeer ik ook altijd met m’n patiënt te kijken naar wat voor hem/haar een passende vorm hiervan is. Dat is dus niet per definitie trainen in een sportschool of fitness. Als ze bijvoorbeeld graag willen hardlopen, maar weten niet zo goed hoe dit aan te pakken, wordt er met gerichte looptraining een goede basis gelegd voor blessurevrij hardlopen. Loopt een patiënt vast in de sportschool met weightlifting of andere bewegingen, kunnen we kijken naar waar het precies mis gaat en dit corrigeren.

Kortom, onder de noemer “rust roest” probeer ik u altijd in beweging te krijgen!